Hoe gaat een incassobureau te werk?

Soms betalen klanten niet wanneer ze dat zouden moeten doen. Soms is het ook niet mogelijk om er met de wanbetalende klant tot een overeenkomst te komen. Soms is het noodzakelijk om een incassobureau in te schakelen om je facturen betaald te krijgen. Maar voordat je een incassobureau inschakelt wil je wel weten hoe het incassobureau met je wanbetalende klanten omgaat. Hoewel wanbetalers irritant zijn wil je weer ook niet dat jouw bedrijf de reputatie een hel te zijn voor klanten die te laat betalen krijgt. Een goed incassobureau als incassobureau Credifin zal ervoor zorgen dat jouw geld terugkomt, terwijl jouw reputatie gespaard blijft.

  1. Hoe neemt het incassobureau contact op met mijn klanten?

Incassobureaus en deurwaarders hebben van oudsher de reputatie dat ze daadwerkelijk alles zullen doen om achter wanbetalers aan te gaan, ook als de manier waarop ze dit doen moreel verwerpelijk is. Maar tegenwoordig is dit niet meer hoe deurwaarders te werk gaan. Incassobureaus weten namelijk ook dat een wanbetaler die zich bedreigd voelt niet zo snel zal gaan betalen. Een incassobureau gaat tegenwoordig op zoek naar alle respectvolle manieren om contact op te nemen met de wanbetaler. Dit begint met klassieke middelen als brieven, bellen, en email, maar breidt zich tegenwoordig ook uit naar sociale media.

  1. Maar wat als het niet lukt om het geld op te halen?

Helaas kan een incassobureau, zelfs een uitstekende als https://www.credifin-nederland.nl/ het geld niet altijd ophalen. Soms is het geld er eenmaal niet, en hoe je het dan ook wendt of keert, het is onmogelijk om je geld te krijgen. Dan kan het incassobureau je begeleiden in verdere stappen. Deze stappen gaan van het starten van een gerechtelijke procedure tot het aanvragen van een faillissement. Hoewel een gerechtelijke procedure veel geld en moeite kan kosten en een faillissement er eigenlijk nooit toe leidt dat je al je geld krijgt is het beter dan niks, en laat het wel zien dat je wanbetalers serieus neemt.