Ijsblokjesmachine horeca bij bediening van veel gasten

IJsblokjesmachine horeca

Ijsblokjes zijn simpelweg bevroren stukjes water. Vooral tijdens warme zomerdagen, worden ijsblokjes volop gebruikt om onder anderen drankjes koel te houden. Je kan ervoor kiezen om ijsblokjes te maken door een vormpje met water in de diepvries te stoppen of door een ijsblokjesmachine het werk te laden doen. Een ijsblokjesmachine horeca kan erg handig zijn. Zo een machine produceert namelijk veel sneller ijsblokjes dan het maken van ijsblokjes met behulp van een diepvries. Vooral als er veel gasten moeten worden bediend, werkt een ijsblokjesmachine tijdbesparend.

Maar welke verschillende soorten ijsblokjesmachines bestaan er?

IJsblokjesmachine horeca

Soorten ijsblokjesmachines

Het verschil tussen ijsblokjes uit de diepvries en ijsblokjes uit een machine is te zien aan de uitstraling van de ijsblokjes. Ijsblokjes uit een machine zien er meestal transparant uit, terwijl ijsblokjes uit een machine troebel ogen. Bepaalde koelkasten beschikken over een ingebouwde ijsblokjesmachine. Deze is dan meestal aangesloten op een waterleidingsysteem. Er bestaan ook machines waarbij de watertank moet worden bijgevuld. Hier gaat ongeveer 2 à 3 liter water in. Ook bestaan vrijstaande ijsblokjesmachines. Deze zijn in staat om grote hoeveelheden ijsblokjes te produceren. Daarnaast zijn er machines die in plaats van ijsblokjes, schilferijs produceren. Dit is geschaafd ijs en kan goed gebruikt worden voor in cocktails.