Veterboots en chelsea boots: het verschil

Boots zijn helemaal in de mode voor zowel mannen als voor vrouwen. Het is een schoen die in verschillende soorten en maten op de markt is. Daarnaast is het een schoen die, naast zwart, in ontzettend veel kleuren te kopen is. Het grote voordeel aan de boots is dat je ze voor heel veel gelegenheden kan dragen. Denk hierbij aan kantoor, feestjes maar zelfs ook bruiloften! Kortom: het is een veelzijdige schoen! Er is vaak wel verwarring en onduidelijkheid tussen de soorten boots die er zijn. In deze tekst kun je lezen wat het verschil is tussen veter boots en chelsea boots.

Veterboots

Het spreekt eigenlijk best wel voor zich, maar veterboots hebben een vetersluiting. Vaak is de veterboot een vrij klassiek laarsje en loopt er een veter door de schoen heen, net zoals bij een sneaker! Het ziet er mooi uit omdat de veter ook dient voor versiering. Door de veter krijg je een toffe schoen die ook in heel kleuren te krijgen zijn. Je ziet ze nu vaak in het zwart, bruin maar ook bijvoorbeeld rood! Variatie is dus zeker mogelijk. Een veterboot typeert zich dus aan het feit dat het een klassieke vetersluiting heeft.

Chelsea boots

Zoals net is toegelicht, heeft een veterboot een vetersluiting in de schoen. Een chelsea boot is juist het tegenovergestelde! Het is een soort schoen die zelfs soms geen sluiting heeft! De chelsea boots hebben vaak een rekbaar elastiek tussen de schoen staan. Soms is er wel een rits gevestigd om het makkelijker aan te trekken. Deze boots zijn razend populair onder de dames momenteel. Ze zijn in een hoog variant te krijgen maar ook in een laag model. Vooral de hoge zie je veel terugkomen. Zwart en wit zijn populaire kleuren, maar beige zie je van dit model ook veel voorbijlopen. Erg leuke laarsjes voor in de herfst!